İşe iade davası örnekleri ankara da hukuk büromuz tarafından sıkça sonuçlandırılmaktadır. İşe iade davalarında işveren fesih bildirimini yazılı olarak yapmak ve feshin sebebini açık ve kesin bir şekilde belirtmek zorundadır. Ayrıca hakkında iddialarda bulunulan işçinin de savunması alınmalıdır. İş sözleşmesi feshedilen işçi, fesih geçerli bir nedene dayanmıyorsa ya da fesihle ilgili herhangi bir neden gösterilmemiş ise; fesih bildiriminin tebliğinden itibaren 1 ay içinde iş mahkemesine dava açabilir. Bunun üzerine gerekli yasal sürede başvurduğunda kural olarak işverenin işçiyi işe başlatması gerekir; ancak işveren işçi ile çalışmak istemediğinden tazminat sonuçlarını da göz önüne alarak işe başlatmayabilir. İşe başlatmama halinde ödenmesi gereken tazminat, iş kanunda düzenlenmiş olup emredici niteliktedir.
Büromuzun işe iade davasında tecrübeli avukatları tarafından takip edilen ve kazanılarak, Yargıtay tarafından da işe iade davası örnekleri neden onanan bir emsal kararda mahkeme şu sonuca varmıştır:
TÜRK MİLLETİ ADINA
T.C.
*** ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ(İŞ MAHKEMESİ SIFATIYLA)
Cihan Orhan Hukuk Bürosu © Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır. Yasal Uyarı: Bu site Türkiye Barolar Birliği'nin Meslek Kurallarına ve Reklam Yasağı Kurallarına tabidir. Sitenin kendisi, logosu ve içeriği, reklam iş geliştirme ve benzeri amaçlar ile kullanılamaz. Bu Avukat Web Sitesi içerisinde yer alan bilgiler hukuki mütalaa veya tavsiye değildir