Arabuluculuk, Kanun ile düzenlenen dostane bir çözüm yöntemi olup, müvekkillerimize vekaleten arabuluculuk toplantılarına katılıyor; uyuşmazlıkları arabuluculuk ile çözmek için çalışıyoruz.
Mahkeme Öncesi Arabuluculuk: Henüz dava açılmadan önce, tarafların bir arabulucuya gidip uyuşmazlığı çözmek istemeleri halidir. Böyle bir durumda taraflar uzlaşırlarsa, dava açılmasına gerek kalmayacaktır.
Taraflar, arabuluculuk süreci içinde bir anlaşmaya varamazlarsa, dava açabileceklerdir…
Mahkeme İçi Arabuluculuk: Dava aşamasında tarafların arabulucuya başvurması halidir.
Evet, bağlayıcıdır.
Hatta arabuluculuk sürecinin sonunda bir anlaşmaya varılırsa, taraflar anlaşmaya uymadıkları takdirde, bu anlaşmayı asıl uyuşmazlık hakkındaki yetki ve görev kurallarına göre belirlenecek olan hukuk mahkemesine ibraz edip, icra edilebilirliğine ilişkin bir şerh verilmesini talep edebileceklerdir.
İlamlı icra yoluna başvurmak suretiyle anlaşmanın yerine getirilmesini sağlayacaklardır.
Arabuluculuğun anlamı ve yaygınlaştırılması için Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı da yoğun çaba sarf etmekte olup; aşağıdaki bir kısım sorular da Bakanlık tarafından cevaplandırılmıştır.
Yine Arabulucuların, arabuluculuk faaliyeti sonucunda düzenledikleri Arabuluculuk Tutanağı, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı’na sunulmakta ve burada istatistik olarak da yayınlanmaktadır.
Cihan Orhan Hukuk Bürosu © Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır. Yasal Uyarı: Bu site Türkiye Barolar Birliği'nin Meslek Kurallarına ve Reklam Yasağı Kurallarına tabidir. Sitenin kendisi, logosu ve içeriği, reklam iş geliştirme ve benzeri amaçlar ile kullanılamaz. Bu Avukat Web Sitesi içerisinde yer alan bilgiler hukuki mütalaa veya tavsiye değildir