Ankara işçi alacakları avukatı
Ankara’nın nüfusunun ve çalışanların artması ile işçi ve işveren arasındaki iş hukuku sorunları da artmaktadır. İşçiler, çalışmalarının karşılığı alacaklarını alamadıklarından, Ankara işçi alacakları avukatı aramaktadırlar. Uzun yıllardır tamamına yakını iş davaları olan Cihan Hukuk Bürosunda işçilik alacakları hesaplamaları yapılmakta, arabuluculuk ve anlaşma olmazsa dava süreçleri takip edilmektedir.
İşçilerin temel alacak taleplerini şu şekilde sıralayabiliriz: kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai ücreti, hafta tatili ücreti, ulusal dini bayram ve genel tatil ücreti, yıllık izin ücreti, eksik ödenen maaş ücretleri, ayrımcılık tazminatı, prim alacakları, yemek ücretleri, maddi ve manevi tazminat vs..
Kıdem tazminatı talep edebilmek için öncelikle işyerinde bir yıllık çalışma süresini doldurmuş olmakta gerekmektedir. Sonrasında iş sözleşmesinin feshinin işçi tarafından mı yoksa işveren tarafından mı yapıldığına ve feshin haklı nedene dayanıp dayanmadığına bakılmaktadır. Bu bağlamda; işçilerin fesih işlemlerini, iş hukuku konusunda uzman bir avukat ile ileride mahkeme aşamasında delil olacak ihtarname ile yapmalarını tavsiye ediyoruz. Yıllık izne hak kazanabilmek için de yine işletmede bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak gerekmektedir. Diğer alacak kalemleri ile ilgili de, tarafımızı arayarak bilgi alabilirsiniz.
Bunların dışında işten geçerli bir neden olmaksızın çıkartıldığını düşünen işçiler; işyerinde 6 aydan fazla kıdemleri olması ve 30’dan fazla işçi bulunması halinde; işe iade, işe başlatmama tazminatı ve boşta geçen süre ücretlerini talep etmektedirler.
Bir diğer Ankara işçi alacakları avukatı arama nedenleri de; iş kazası veya meslek hastalığına uğramaları nedeniyle sürekli işgücü kaybına (maluliyet) uğrayan işçilerin, işverenden maddi ve manevi tazminat talep etmek istemeleridir.
Ankara’da özel olarak kurulan iş mahkemeleri olup, davalar burada açılmaktadır. Yalnız önemle belirtmek isterim ki, yukarı belirttiğimiz işçilik alacakları talepleri (iş kazası ve meslek hastalığından kaynaklı maddi ve manevi tazminat hariç) için dava açmadan önce arabuluculuğa başvurmak dava şartıdır. Eğer arabuluculuk süreci tamamlanmadan dava açılırsa, mahkeme davayı esasa girmeden dava şartı yokluğundan reddeder. Dolayısıyla arabuluculuk sürecine özellikle de ilk oturuma katılmak önemlidir. Tabii ki arabuluculuk süreci de hukuki bir süreç olup, işçilerin avukatları ile katılmaları hak kaybına uğramalarını engelleyecek ve işçilik alacaklarına kavuşmalarını uygulanacak profesyonel taktik ve tekniklerle kolaylaştıracaktır.
Ankara işçi alacakları avukatı
Cihan Orhan Hukuk Bürosu © Copyright 2019 | Tüm Hakları Saklıdır. Yasal Uyarı: Bu site Türkiye Barolar Birliği'nin Meslek Kurallarına ve Reklam Yasağı Kurallarına tabidir. Sitenin kendisi, logosu ve içeriği, reklam iş geliştirme ve benzeri amaçlar ile kullanılamaz. Bu web sitesine link yaratmak yasaktır. Web sitemizde yer alan bilgiler hukuki mütalaa veya tavsiye değildir